Meille jäi joulusta iso savulohirulla ja tänään päätin ottaa sen hyötykäyttöön eli tein ison satsin laatikkoa. Välissä oli tuorejuustoa ja tilliä jotka eivät mitään laatikossa haittaa vaan päinvastoin.
Ikeasta tuli ennen joulua ostettua todella iso teräsvuoka ja siihen menee hyvin 5 pussia peruna-sipulisekoitusta eli 2,5 kiloa tykötarpeineen.
Tähän satsiin siis upotin:
2,5 kg peruna-sipulia
500g savulohta
6 dl ruokakermaa
Tilliä kunnon nippu
Suolaa, sitruunamehua, mustapippuria, hunajaa (maun mukaan/reilusti)
Öljyä voiteluun
Voitele vuoka.
Pilko lohi, silppua tilli.
Sekoita kerman joukkoon tilli sekä mausteet. Tarkista maku (suola saa tuntua melko reilusti, koska muita aineksia on paljon).
Levitä puolet peruna-sipuleista vuokaan tasaisesti, päälle lohet ja loput peruna-sipulit. Kaada päälle kerma ja halutessasi voit ripotella vielä vähän suolaa päälle.
Uuni 200 astetta/1h 20min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti