4.3.2016
Katkarapu-avokadopasta
Ohjeesta tulee kolme annosta ja aikaa kuluu n. 25 minuuttia.
Pastaa 200-300g
150g kuorittuja katkarapuja
pala purjoa
1-2rkl öljyä
150g ranskankermaa
1 syöntikypsä avokado
n. 1dl juustoraastetta
puolikas sitruuna
0,5-1dl tilliä hienonnettuna
mustapippuria, suolaa
Katkaravut sulatetaan jääkaapissa hyvissä ajoin!
Laita vesi kiehumaan ja keitä pasta samaan aikaan kun teet kastikkeen. Tagliatelle pastan keittämiseen käytin n. 4 minuuttia. Yleensä en katsele pussin ohjetta vaan käytän keittämiseen vähemmän aikaa, koska en halua ylikypsää pastaa. Pasta jatkaa kypsymistään jonkin aikaa vielä valutettunakin.
Kuumenna öljy, lisää huuhdeltu ja silputtu purjo. Kuullota hetken aikaa ja lisää ranskankerma, juustoraaste sekä mustapippuri. Anna kiehua muutama minuutti ja sillä välin halkaise avokado ja kaavi sisältö lautaselle. Purista päälle sitruunan mehu tummumisen estämiseksi. Silppua myös tilli ja raasta juusto (itsellläni oli valmiiksi silputtua tilliä pakkasessa ja juustokin tuli valmiiksi raastettuna).
Lisää kastikkeen joukkoon katkaravut ja mausteet, anna kuumentua ja sammuta levy. Viimeiseksi vielä avokado sekä tilli.
Valuta pasta ja lisää kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja annostele lautasille. Koristele halutessasi esim. avokadolla, katkaravuilla ja tillillä. Myös juustoraaste tai -lastu käy hyvin. Tarjoa lisänä tuoretta leipää tai jollei ole, paahdettua kolmioleipää kuten meillä tehtiin :)
Ja sitten miettimään mitä huomenna syötäisiin... varmaankin lohta jossakin muodossa kun eilen bongasin kalatiskiltä tuoreen ja edullisen kirjolohifileen :P.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti