Tämä filee meni siis uuniin kokonaisena.
Oli ensin vuorokauden 6% suolavedessä (litraan vettä 60g suolaa) ja kuivauksen jälkeen maustoin pinnat mustapippurilla, basilikalla ja ripauksella timjamia. Paistoin pinnat ja laitoin maustettujen peruna- ja bataattilohkojen kanssa uuniin 130 asteeseen. Lisäsin vielä mausteita pintaan, uutena rosepippurit sekä pohjalle vähän vettä etteivät kuivu. Lihamittari paksuimpaan kohtaan ja tavoitteena 70 asteen sisälämpö.
Perunoista ja bataatista tulee ylikypsiä muttei haittaa. Pakko oli käyttää kun vetelivät viimeisiään :).
Valmista!
Valmista!
Vetäytyi folion alla ja lämpötila nousi lopulta 71 asteeseen.
Maistelun perusteella voisi todeta olevan e-r-i-t-t-ä-i-n hyvää :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti