18.3.2016

Jauheliha-makaronilåda

Pitkästä aikaa makaronilaatikkoa. Ihan perustavaraa, erona entiseen lisättynä pakastepinaattia sekä kypsennyksen loppuvaiheessa toiseen vuokaan ripoteltu juustoraaste ja toiseen korppujauho.

Tietty myös kasvisversio, joukossa pakastepapusekoitusta ja pinaattia. 

Munankuoriakin saatiin mukavasti pääsiäiskoristelua varten :).

Näihin kolmeen vuokaan käytetty suunnilleen:

sika-nauta jauhelihaa 700g
makaronia  kolme pussia
sipulia 3
maitoa 1,5 litraa
munia 6
papusekoitusta 300g
pinaattia 100g
valkosipulia 5 kynttä
juustoraastetta 100g
suolaa, mustapippuria, ketsuppia
Öljyä vuokien voiteluun ja sipulin+papujen kuullottamiseen/paistamiseen

* Uuni lämpiämään 200 asteeseen ja noin neljä litraa suolalla maustettua vettä kiehumaan makaronia varten. Kun vesi kiehuu keitetään makaroneja n. neljä minuuttia ja valutetaan. Ei huuhdella. Mikäli muissa hommissa kestää kannattaa makaronien joukkoon sekoittaa vähän öljyä niin eivät jähmety toisiinsa kiinni.
* Sipuli pilkotaan ja kuullotetaan, laitetaan suuri osaa eri astiaan, Loppujen joukkoon lisätään papusekoitus ja paistetaan kunnes sulaneet. Lisätään pinaatti ja jatketaan hetki kunnes sulaa. Laitetaan papuseos toiseen astiaan odottamaan.
* Jauheliha paistetaan ilman rasvaa kunnes pannulla ei enää nestettä. Loppuvaiheessa lisätään pinaatti ja  murskatut valkosipulinkynnet sekä mausteet. Kaadetaan kuullotettujen sipulien joukkoon.
* Lisätään joukkoon esikypsennetyt makaronit, sopivasti molempiin astioihin eli 2/3 jauhelihan joukkoon ja loput papuseokseen. Sekoitetaan hyvin.
* Maito ja munat sotketaan keskenään ja maustetaan hyvin suolalla, pippurilla ja ketsupilla. Ketsuppi ei tietenkään ole välttämätön, mutta meillä aina käytetään :). Laitoin joukkoon myös ripauksen chilimaustetta. Maku kannattaa aina tarkistaa ja lisätä mausteita tarvittaessa. Aika voimakkaan makuinen saa olla ainakin meillä.
* Kypsennetään 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Otetaan pois, uunin tehon voi nostaa 250 asteeseen. Lisätään juustoraaste ja/tai korppujauho ja jatketaan kypsennystä vielä 5-10 minuuttia. Itse laitoin päälle grillivastuksen ja paahdoin pinnat sillä.
* Annetaan vetäytyä ennen tarjoilua noin 15 minuuttia.

Ennen uunia:


Uunin jälkeen:



Olipa hyvääääää!



Ei ole tämä ruoka hinnalla pilattua: Koko satsilla hintaa noin 5,50€ kun ei juustoraastetta laske mukaan ja vaikka laskisikin niin alle kuuuden euron jäisi :). Meidän perhe syö tätä pari päivää vaikka viikonloppu onkin, joten pärjää sitä halvemmallakin. Täytyykin vähän säästellä ja satsata Pääasiäisen juhla-ateriaan viikon päästä. Silloin syödään karitsaa ja pashaa niin kuin Pääsiäisenä tapana on. Meidän Pääsiäiseen ei tosin ole koskaan vielä kotona kuulunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti