21.3.2016

Possun ulkofileen suolaus

Viikonloppu menikin synttäreillä ja virpomishommissa, joten ruoanlaitto jäi vähiin. Syötiin lähinnä perjantain makaronilaatikkoa aina kun nälätti :).  Tänään sitten taas pyykkirumba pesutuvalla aamusta asti ja olin iltaan asti yksin kotona, joten söin taas makaronilaatikkoa, ruisleipää jne. 

Aloin kuitenkin esivalmistella possun ulkofilettä eli puolet meni 6% suolaveteen likoamaan huomiseen asti ja toisesta puolesta teen noisetteja. Meinasin tehdä tänään, mutta aika ei riittänyt, joten siirtyy huomiselle. Pekonia löysin pakkasesta ja saa rauhassa sulaa huomiseen. 

Lisäinfoa siis huomenna kun mm. suolattu possu menee pintamaustettuna uuniin ja noisetteihin liitetään pekonit yms. Lisukkeet vielä mietinnässä, todennäköisesti perunaa jossakin muodossa kun sitä on viileäkaapissa aika reilusti ja alkaa olla viimeiset käyttöpäivät lähellä. Ja vihersalaattia myöskin vaikken sitä aina muista mainita :).




Tässä puolikas uf suolavedessä 
matkalla jääkaappiin. 


Toinen puoli paloitellaan n. 50g paloiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti