26.11.2016

Voileipäkakun täyttäminen (meetvursti)



Tummaa ja vaaleaa paahtoleipää   (noista isoista meni n. puolet, yht. 15 palaa)

225 g meetvurstia (n. 50g säästetään koristeluun)
2 prk á 120g smetanaa (tai ranskankermaa)
ruohosipulituorejuusto
aurinkokuivattutomaattituorejuusto (tai maustamaton)
1 paprika
1 suolakurkku
Mustapippurirouhetta, hunajaa
kostuttamiseen lihalientä

Tein täytteen kahteen osaan, mutta molemmissa on meetvurstia. Tämä on ns. halpisvoileipäkakku 😊 eli ei ole käytetty kalliita kaloja tai lihoja. Hyvä esimerkki siitä, että halvallakin saa hyvää. Suola on kuvassa, mutta sitä ei tässä kakussa tarvita.

Pilko paprika ja suolakurkku. Kurkkukuutiot kannattaa laittaa siivilään, jotta ylimääräinen neste valuu pois.



Murskaa sauvasekoittimella meetvursti mössöksi. Sekoita joukkoon smetanat ja puolet aiemmin tekemästäsi majoneesista. Majoneesin voi halutessaan jättää poiskin tai käyttää kokonaan.



Jaa tämän jälkeen seos kahteen eri kulhoon. 

Lisää toiseen ruohosipulituorejuusto, mustapirppuria ja vähän juoksevaa hunajaa.


ja toiseen aurinkokuivattutomaattituorejuusto hyvin sekoittaen.



Leikkaa paahtoleivista reunat pois.


Aloita kakun kokoaminen latomalla kolme tummaa paahtoleipäpalaa vierekkäin kelmutetulle alustalle. Kostuta palat kauttaaltaan lihaliemellä pullasutia apuna käyttäen.


Lusikoi leipien päälle aurinkokuivattutomaatti-meetvurstitäytettä ja ripottele päälle paprikakuutioita.


Lado päälle kolme vaaleaa paahtoleipää ja kostuta ne. Lusikoi päälle toista täytettä ja suolakurkkukuutioita. 



Tee niin monta kerrosta kuin haluat (ja täytteet riittää), varo kuitenkin ettei kakusta tule liian korkeaa. Tähän tuli yhteensä neljä täytekerrosta. Muista kostuttaa myös päällimmäinen leipäkerros!


Peittele kakku kelmulla, laita päälle paino (esim. leikkuulauta ja kevyt paino. Itse laitoin puisen paksun leikkuulaudan, joten muuta ei tarvittu) ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.


Ja lopuksi voileipäkakun koristelu 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti