25.11.2016

Majoneesipohja

Esivalmistelua eli misailua voileipäkakkua varten.

1 keltuainen
1rkl etikkaa (valkoviinietikka puuttuu kuvasta)
1rkl sinappia
1,5-2dl rypsiöljyä
(sitruunamehua/hunajaa/jotain muuta nestettä)



Erottele keltuainen ja valkuainen.




Lisää keltuaisen joukkoon etikka ja sinappi (vaihda tarvittaessa astiaa 😉 ).

Vatkaa kunnes rakenne vähän paksuuntuu, noin 1-2 minuuttia.




Lisää joukkoon öljy ohuena norona koko ajan vatkaten. Tarvittaessa lisää sitruunamehua tai makeutta halutessasi vähän hunajaa. Tai jotain muuta nestettä jos majoneesi tuntuu liian paksulta. Lopullinen maku saadaan ennen käyttöä kun (tässä tapauksessa) sekoitetaan yhteen smetanan tai ranskankerman kanssa. Käyttötarkoituksesta riippuen voi maustaa murskatulla valkosipulilla, paahdetulla paprikalla, chilillä.. ihan millä vaan haluaa. 



Laita päälle kelmu/kansi ja säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti