Pitkästä aikaa innostuin tekemään ruispuuroa ja sain lapsetkin sitä syömään :). Vuosia sitten viimeksi tullut tehtyä kun lapset olivat pieniä ja jostain syystä kokonaan jäänyt. No nyt saatiin illalla ja myös aamulla :).
1l vettä
2-3dl ruisjauhoja
n. 1tl suolaa
Kiehauta vesi, sekoita ruisjauhot joukkoon vispilää apuna käyttäen. Keittele hiljalleen välillä sekoittaen 1,5 tuntia. Mausta loppuvaiheessa suolalla. Itse laitoin 2,5 litraa vettä eli tein isomman satsin kerralla. Aikaa kuluu kuitenkin sen verran paljon ja on hyvää lämmitettynäkin tai pannulla voissa kuumennettuna kuten monet tekevät. Tarjoa voisilmän tai maidon kanssa tai vaikka molempien :).
Joukkoon voi myös lisätä esim. puolukkasurvosta niin tulee ihanaa ruis-puolukkapuuroa. Lisää tarvittaessa sokeria oman maun mukaan.
Mikäli meinaa mennä puuroa hukkaan voi sen käyttää vaikka sämpylän/leivän leivontaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti