8.11.2016

Kikhernepihvit, jauhelihapihvit

 Kasvissyöjälle pikkuruisia kikhernepihvejä:

1prk pirkan kikherneitä suolaliemessä
1 muna
1/4 osa sipuli silputtuna
1/2dl korppujauhoja
ripaus suolaa, mustapippuria
loraus oliiviöljyä

Paistamiseen öljyä (+voita)

Kikherneet valutetaan ja huuhdotaan huolellisesti, kaadetaan puhtaaseen astiaan. Lisätään muut aineet ja sauvasekoittimella tasaiseksi. Muotoillaan kostein käsin.


Paistetaan keskilämmöllä 4min/puoli.



Jauhelihapihvit (gluteeniton)

700g sika-nautaa
1 sipuli silputtuna
1 muna
4 rkl maissijauhoja
2-3tl suolaa
2-3tl maustepippuria
3-4 valkosipulin kynttä (voi jättää poiskin)
mustapippuria

Sekoitetaan kaikki aineet huolellisesti keskenään. 


Annetaan maustua hetkinen ennen paistamista. Paistetaan keskilämmöllä koosta riippuen 3-4 minuuttia/puoli voi-öljyseoksessa tai pelkällä öljyllä mikäli haluaa maidottoman.

 Tarjoillaan esim. perunamuusin kanssa kuten meillä tänään pitkästä aikaa. Lisukkeena myös eilen valmistamiani ruusukaaleja kerma-siirappikastikkeessa.




Perunamuusin joukossa maidon lisäksi reilusti voita sekä suolaa. Survimella survottu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti