Vuorossa siis routapaistin valmistus ja lihana on naudan paahtopaisti, joka löytyi pakkasesta (uskokaa tai älkää, unohtunut koko lihakimpale!! Toivottavasti ei ole pilalla..). Yleisesti suositellaan hirven- tai naudan paistia.
Eli routapaistissahan on se idea että lihan saa laittaa uuniin suoraan pakastimesta matalaan lämpötilaan ja kypsä liha laitetaan maustumaan mausteliemeen.
Tämä pala on noin kilon painoinen ja uuniin laitoin lämmöksi 75 astetta. Pari tuntia ja on sen verran sulanut, että voi laittaa lihalämpömittarin.
Mittari paikallaan ja sisälämpötila näkyvissä. Nousi kyllä kahdeksaan asteeseen.
Mausteliemi:
8dl vettä
1 pullo (0,33) tumma olutta (tai vaikka punkkua)
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl hunajaa (juoksevaa)
1 laakerinlehti
1 rkl mustapippureita
1 rkl rosepippureita
2 oksaa rosmariinia tuoreena tai 2 tl kuivattuna
1 sipuli pilkottuna
5 valkosipulinkynttä (tai maun mukaan)
0,5 dl hienoa merisuolaa
Kiehautetaan ja annetaan jäähtyä. Saa olla suunnilleen saman lämpöistä kuin paistin sisälämpötila muttei kuumempaa ettei paisti jatka kypsymistä. Laitetaan paisti ja liemi pussiin tai tiiviiseen astiaan niin että paisti peittyy. Annetaan olla seuraavaan päivään tai vähintään 5 tuntia.
Paisti uunista tulleena, sisälämpö 65 astetta:
Valmis liemi
Katso myös valmis routapaisti 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti