30.7.2016

Uunilohi, kasvislisäkkeet

Oli aika kaivaa merilohi pakkasesta kun ollut siellä jo turhan kauan. Huuhtelin, kuivasin ja laitoin folioon. Sisään reilusti suolaa ja mustapippuria. Uuni 200 astetta ja 35 minuuttia. Jälkilämmöllä hautui vielä sen aikaa että meni tarjolle. Oli ihan hyvää, mutta pakastettuna ei kuitenkaan kovin ihmeellistä. Tuoreesta tulee paljon paljon parempaa!

Kasvissyöjällä oli keitettyjä kananmunia.


Kasvislisäkkeitä tein kaksi, molemmat pannulla paistettuna öljyssä ja voissa sekä haudutettuna. Palat saavat olla reilun kokoisia. Ensimmäiseksi paistoin porkkanoita ja kaalia, mausteena suolaa, mustapippuria sekä siirappia.


Toisessa kasvislisäkkeessä paistoin ensin suolalla ja mustapippurilla maustettua paprikaa ja sipulia sen aikaa että pehmenivät ja kaadoin toiseen astiaan. Sitten paistoin kesäkurpitsaa ja sipulia myös pehmenneiksi ja lorautinpa vähän valkoviinietikkaakin joukkoon. Maustoin jälleen suolalla ja pippurilla. Lopuksi lisätty joukkoon tomaattilohkoja sekä hunajamelonia. Kaadetaan paprikoiden kanssa samaan astiaan ja sekoitetaan kevyesti ja lopuksi tarjoiluastiaan sopiva määrä.



Jäänyt vähiin blogin kirjoittaminen nyt kesäaikaan. Ruokaa on kyllä laitettu, mutta lähinnä "pikaruokaa" eli meillä se tarkoittaa usein keittoja, nuudelisalaatteja yms. jotka saa nopeasti tehtyä kun ei jaksa tai ehdi keittiössä niin paljoa kökkiä. Niistä en ole kuvia ottanut kun ei ole mitään määriä ylhäällä. Tosin ei ollut noissa tämänkertaisissakaan ruoissa :D. Eilen aamulla leivoin sämpylöitä mutten niistäkään ehtinyt kuvia ottaa kun oli jo kaikki syöty. Tällä kertaa joukossa oli kunnon satsi kaurahiutaleita ja loput vehnää. Lisäksi chian siemeniä sekä sisällä että päällä. Voitelu hunajavedellä. Tytöt tykkäsivät tosi paljon.

Blogin kirjoittaminen on tauolla vielä seuraavat pari viikkoa. Palailen taas elokuun puolivälissä tai jopa ennenkin :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti