Riisipuuro:
2dl puuroriisiä
2dl vettä
1l maitoa
2tl suolaa
Kiehauta vesi, lisää riisi, keitä kunnes vesi imeytynyt.
Lisää maito ja keitä puuro kypsäksi (30-40 minuutttia). Anna jäähtyä jonkin aikaa.
Taikina:
5dl ruisjauhoja
2dl vehnäjauhoja
2dl kylmää vettä
4tl suolaa
Maito-voi -seos
4dl maitoa
50g voita
Sekoita suola ja ruisjauhot kylmään veteen esim. puuhaarukalla. Lisää vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile pötköitksi. Käytä runsaasti ruisjauhoja apuna. Leikkaa pötköistä noin sentin paksuja viipaleita, painele kämmenellä littanaksi ja kauli pyöreitä/soikeita ohuita "lättyjä" edelleen runsaasti ruisjauhoja käyttäen. Lado kelmun alle säilöön etteivät kovetu.
Lisää jokaiselle lätylle noin ruokalusikallinen riisipuuroa ja levitä niin, että reunoihin jää sentin verran tyhjää tilaa.
Aloita rypytys keskeltä molemmilta puolilta samaan aikaan peukaloa ja etusormea käyttäen. Jatka ensin toiseen päähän ja sitten toiseen.
Paista uusissa 175 asteessa 13-14 minuuttia.
Kuumenna voi ja maito kattilassa. Kasta kypsät karjalanpiirakat seokseen ja laita leivinliinan alle hautumaan. Syö munavoin kera ja nauti :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti