11.7.2016

Mansikkahillo

2 kg mansikoita
1 kg hillosokeria
1dl vettä


Desinfioi pestyt lasipurkit 100 asteisessa uunissa. Aikaa menee tunti, joten ennakoi hillon tekemisessä. Kannet voi kiehauttaa vedessä.  Hillon voi laittaa purkkeihin kuumana, tosin hetken voi antaa jäähtyä.

Laita mansikat ja vesi kattilaan, kuumenna. Keittele hiljaa sekoitellen 5 minuuttia. Lisää hillosokeri ja keitä vielä toiset 5 minuuttia. Lado desinfioituihin hillopurkkeihin, jäähdytä ja sulje kannet huolella. Säilytä kylmässä.



Samalla periaatteella voi tehdä mitä tahansa hilloa (raparperi, herukka, mustikka, vadelma, karpalo,
omena..). Kovakuorisia marjoja saa keitellä 5 minuuttia pidempään.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti