Kalapäivä tänään ja pikapikaa taas piti ruokaa saada. Kala on nopea kypsentää vaikka -kuten nyt- ottaisi suoraan pakastimesta. Pakastesei kyseessä ja suoraan pakkasesta pannulle paistumaan. Tällainen "pikaruoka" siis tällä kertaa:
(perunat kiehumaan mikäli perunan kanssa syö).
1pkt (400g) pakasteseitä paloina
3-4dl kermaa (itse käytin purkin (2dl) kevyt&paksua sekä purkin (2,5dl) 15% kermaa
mustapippuri, suolaa (tarvittaessa)
1/2 kala- tai kasvisliemi
1rkl sitruunamehua
(hunajaa)
öljyä paistamiseen
(tilliä)
Kuumenna pannu keskilämmöllä, lisää öljy ja hetken päästä kalapalat perässä. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista 2-3 minuuttia ja käännä. Taas ripottele suolaa ja pippuria päälle.
Muutaman minuutin päästä lisää joukkoon kermat ja mausteet. Kuumenna, sammuta levy ja tarkista maku. Sitruunamehun määrästä riippuen voi laittaa vähän juoksevaa hunajaa. Itse lorautin vielä joukkoon oliiviöljyä, koska sei on niin rasvatonta. Kalanpalat pilkoin puuhaarukalla reilun kokoisiksi palasiksi. Halutessaan joukkoon voi lisätä vaikka juustoraastetta.
Lisukkeena meillä pitkästä aikaa perunaa sekä myös öljyssä paistettuja, suolalla ja pippurilla maustettuja (pakaste)kasviksia.
Saa paistaa melko kovalla lämmöllä niin, että väriä tulee pintaan ja neste haihtuu.
Lautaselle voi halutessaan lisätä tilliä. Meillä ei nyt tuoretta ollut joten on pakastimesta eikä niin nättiä, mutta ihan hyvältä maistui :).
'
Kasvissyöjälle (ja muillekin halukkaille) paistoin kananmunaa ja riisiä.
Niin ikään terveellisiä rasvoja saadaksemme ujutin kasvisten joukkoon myös avokadoa :). Nyt on avokadoa ollut saatavilla jo vähän halvemmalla joten ostin pussillisen. Kypsä avokado on tummanvihreä ja aavistuksen pehmennyt. Koverra avokadosta sisus lautaselle ja roiskuta päälle sitruunamehua ehkäistäksesi tummumisen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti