Nyt kun ollaan monen monta päivää syöty lasagnea niin on aika vaihtaa ruokalajia ⇨ vaikkakaan kukaan ei siihen kyllästynyt mutta pääsi loppumaan 😃.
vettä n. 3l
(laskettu myös tomaattipurkin huuhteluun käytetty vesi)
1 iso pkt (900g) nakkeja
(tässä aavistuksen vajaa paketti kun joku oli sitä jo verottanut)
1 pkt pekonia
3 pientä lanttua
1 palsternakka
6 porkkanaa
1 bataatti
perunaa
purjon valkoinen osa
(kevätsipulia)
1 prk tomaattimurskaa
n. 3tl suolaa, mustapippuria
Paistoin nakit ja pekonit jo aamiaisen yhteydessä, joten juuresten käsittely jäi tähän hetkeen. Pilkotaan kaikki valmiiksi niin ne on sitten helppo lisätä.
Kiehuvan veden joukkoon ensin lanttu ja palsternakka sekä pippuri mikäli käytät kokonaisia. Ne voi myös laittaa maustepussiin niin saa napattua pois valmiin keiton joukosta.
Kymmenisen minuutin päästä lisätään porkkana, bataatti sekä peruna
sekä tomaattimurska.
Keitä n. 10 minuuttia, lisää nakit ja pekoni. Jatka keittämistä hetkinen.
Tarkista maku.
Lopuksi purjo ja kevätsipuli. Purjo kannattaa halkaista ja pestä kunnolla. Jos renkaita haluaa ne pitää huuhtoa. Purjossa tuppaa olemaan multajäämiä sisusta myöten. Kevätsipuleista vaan kärjet ja pääty pois ja renkaiksi.
Tässä vaiheessa levyn voi sammuttaa ja antaa ruoan hetki levähtää ennen tarjoilua.
Yhteensä tuli täysi viiden litran kattilallinen keittoa (ehkä jopa liian täysi), joten eiköhän taas pärjätä viikonlopun yli 😀😛
Pientä potkua olisin itse kaivannut, mutta tämä on tällainen lapsen suuhun sopiva. Eikä kaapista löytynyt edes sweet chili kastiketta. Chiliä kyllä laittaisin jos voisin ;).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti