Tarjouksesta löytyi edullista lihaa ja pitkään haudutettuna uunissa todella hyvää.
Possun etuselkää (tässä 2*n. 1,5kg)
Suolaa, mustapippuria myllystä, lihalientä
Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön (n. tunti) ja hiero pintaan suolat ja pippurit. Läskejä voi halutessaan poistaa, mutta itse en siistinyt lihaa vaan oli ihan sellaisenaan.
Uuni 100-120 astetta.
Kaada vuokaan kuumaa lihalientä niin, että pintaa jää näkyviin. Tähän meni reilu puoli litraa.
uunissa saa olla pitkään. Itsellä meni n. 12 tuntia enkä käyttänyt mittaria ollenkaan. Aluksi lämpö 120 astetta, mutta yöksi laskin reiluun 90 asteeseen. Liha on sopivaa kun sisälämpö n. 90 astetta mikäli käytät mittaria.
Lientä ei kannata kaataa pois vaan siitä saa tehtyä hyvän kastikkeen. Suurusta tai lisää esim. kermaa. Tai tee vaikka molemmat 😀.
Lientä ei kannata kaataa pois vaan siitä saa tehtyä hyvän kastikkeen. Suurusta tai lisää esim. kermaa. Tai tee vaikka molemmat 😀.
Hyviä vinkkejä lihan kypsentämiseen löydät tarvittaessa HK:n lihakoulusta.
Lisukkeena mausteisia kuoripottuja.
Perunat pestään hyvin, lohkotaan, öljytään ja maustetaan
(mustapippuri, valkosipulijauhe, rosmariini, basilika, suola, hunaja. Paprikajauhetta jos haluaa saada väriä, näissä ei ole).
Mausteita saa olla reilusti!
Uuni 200 astetta 40-60 minuuttia koosta riippuen.
Puolessa välissä on hyvä vähän sekoitella.
Lisukkeena mausteisia kuoripottuja.
Perunat pestään hyvin, lohkotaan, öljytään ja maustetaan
(mustapippuri, valkosipulijauhe, rosmariini, basilika, suola, hunaja. Paprikajauhetta jos haluaa saada väriä, näissä ei ole).
Mausteita saa olla reilusti!
Uuni 200 astetta 40-60 minuuttia koosta riippuen.
Puolessa välissä on hyvä vähän sekoitella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti