Taikina:
6 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
2 rkl öljyä
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 14 dl hiivaleipäjauhoja
Täyte:
1,5 dl puuroriisiä
3-4 sipulia
700g jauhelihaa
1 rkl viinietikkaa
2 tl suolaa
1,5 tl sokeria
1 tl maustepippuria
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl basilikaa
0,5 tl oreganoa
0,5 tl meiramia
1 tl valkosipulijauhetta
Noin litra öljyä kypsentämiseen. Itselläni friteerauskeitin, jossa öljy valmiina.
Taikina:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kaikki aineet, jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa hyvin ja anna nousta tunnin verran.
Täyte:
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota sipulisilppu. paista sekä mausta jauheliha. Sekoita kaikki aineet keskenään.
Soijatäyte:
1 dl soijarouhetta liotetaan kahteen desiin vahvaa kasvislientä (kokonainen kuutio) Lisätään mustapippuria, suolaa, keitettyä riisiä sekä öljyssä kuullotettua sipulisilppua. Kypsennetään ennen lihapiirakoita. Meidän neiti tykkäsi ihan äärettömän paljon 💓.
- Kauli taikinasta n. 0,5 cm paksuja soikioikoita tai ympyröitä (ei se niin tarkkaa 😀)
- Kastele reunat, lisää täyte
ja painele reunat kiinni haarukalla. Pistele toinen puoli piirakasta.
- Kuumenna öljy 175-180 asteeseen valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Jollei ole mittaria niin levy keskilämmölle. Öljy on tarpeeksi kuumaa kun siihen pudottaessa taikinanokare alkaa heti poreilla.
- Paista piirakat reikäkauhaa apuna käyttäen kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Noin 3min/puoli.
Lihapiirakka sisältä:
Itselläni täytettä tuli jonkun verran liikaa kun tosiaan tein myös soijatäytteen. En kuitenkaan viitsinnyt tehdä isompaa taikinaa (kypsennyksessä menee niin paljon aikaa) joten lopun täytteen voi käyttää vaikka pasteijoihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti