23.11.2016

Tonnikala-makaronisalaatti ja focaccio

Summanmutikassa aineksia tuli laitettua, joten kovin tarkkaa "ohjetta" ei ole. Eli keitin kolme puolen kilon pussia (1,5kg) tummaa makaronia 6 minuuttia, siivilöin ja annoin jäähtyä. Avitin asiaa kylmällä vedellä ja makaronista tuli kivan irtonaista eikä liian kypsää mömmöä.

Silppusin joukkoon neljä punasipulia, kurkun ja kirsikkatomaatteja (tomaatit lisätään vasta lopuksi) sekä reilusti tilliä. Tuoretta ei ollut joten käytin pakastettua.

Tonnikalaa oli kolme purkkia ja ne kaadoin mukaan öljyineen. Lisäksi tein mausteöljyn eli rypsiöljyä, mustapippurirouhetta, suolaa, sitruunamehua ja tilliä, kaikkia melko reilusti jotta tulee kunnolla makua.  Kunnollinen sekoitus ja lopuksi joukkoon kirsikkatomaatit varovasti sekoittaen. Käsin onnistuu parhaiten, erityisesti kun iso määrä kyseessä. Maun tarkistus ja ruokaisa salaatti on valmis :).


Tarjoilin itse tehdyn focaccion kera:


Laitan ohjetta myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti