Todella helppo kinkkukiusaus
(laktoositon, gluteeniton):
(laktoositon, gluteeniton):
1,2kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
400-460g (savu)kinkkukuutioita (esim. pouttu, á 230g)
4-5 dl 15% laktoositonta ruokakermaa
2 tl suolaa
mustapippurirouhetta
(juustoraastetta)
Laita puolet peruna-sipulisekoituksesta voideltuun uunivuokaan, lisää kinkkukuutiot ja vielä loput peruna-sipulisuikaleet. Sekoita kerman joukkoon suola ja pippuri, kaada vuokaan joka puolella.
Uuniin 200 asteeseen n. 50 minuutiksi. Laske lämpö 175 asteeseen, lisää (halutessasi) juustoraastetta päälle ja jatka kypsennystä vielä noin 25 minuuttia. Juustoraasteen voi lisätä myös ihan lopuksi, jolloin sen voi paahtaa grillivastuksen alla rapeaksi.
Kinkun määrää voi vaihdella maun mukaan. Tässä melko reilusti, tarvittaessa yksi pakettikin riittää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti