14.8.2016

Lasagne (hyvin kasvispitoinen)

Peruslasagnen ohjeita löytyy joka lasagnelevypaketista. Itse haudutan jauhelihakastiketta pitkään ja lisään joukkoon mahdollisimman paljon vihanneksia/juureksia. Tarkkoja määriä ei ole ja mututuntumalla mennään.

 Tomaattisessa jauhelihakastikkeessa tällä kertaa:
(kasvisversioon jauhelihan tilalle soijarouhetta)

1kg naudan jauhelihaa paistettuna ja maustettuna
4 prk (a´500g) tomaattimurskaa (myös paseerattu käy)
4 sipulia pilkottuna
2 pientä lanttua raastettuna
4 pienehköä porkkanaa raastettuna
1 palsternakka raastettuna
1 yksikyntinen valkosipuli pilkottuna tai murskattuna
2 valkoista suippopaprikaa
1 purkki valutettuja ja huuhdottuja kidneypapuja

vähän chilä ja basilikaa (nämä omista puskista hetken mielijohteesta)
suolaa, mustapippurirouhetta
hunajaa taittamaan tomaattia.

Kuullotetaan sipulisilppua öljyssä miedolla
lämmöllä.




lisätään pilkotut vihanannekset ja raastetut juurekset paprikaa lukuunottamatta. Laitoin pavutkin vaikka nekin voisi lisätä loppuvaiheessa.


Kuullotellaan hetkinen ja kipataan joukkoon tomaattimurska (purkit kannattaa huuhdella vedellä ja kaataa myös vesi kattilaan). Lisätään myös valkosipuli, basilika, hunaja (maun mukaan, kannattaa maistella) sekä suolaa.



Annetaan hautua kaikessa rauhassa.

Tällä välin voi käristellä ja maustaa jauhelihan sekä tehdä juustokastikkeen: kuullotetaan jauhoja voissa (50/50)  muttei ruskisteta eli pienellä lämmöllä. Kuumennetaan maito ja kaadetaan jauhoseokseen hyvin sekoittaen. Keitellään 10.15 minuuttia, lisätään juusto ja mausteet.


Tomaattikastikkeeseen aika lisätä paprikasilppu ja tässä vaiheessa myös ottaa erilleen mahdollinen kasvislasagneen käytettävä osuus. Kasvisversioon lisätään soijarouhetta sekä vettä tarpeen mukaan ja jauhelihaversioon lisätään jauheliha. Keitellään vielä hetki, tarkistetaan maku ja kastikkeet ovat valmiit. Määriä voi päätellä siitä että taaimpana oleva jauhelihakastike on 5 litran kattilassa ja etummaisena oleva juustokastike 10l kattilassa kun ei ollut sopivamman kokoista :). Oli kyllä ihan kätevä, sai ihan rauhassa sekoitella eikä mennyt yli :D.


 Lasagnen kokoaminenhan aloitetaan tomaattikastikkeella eli ensin pohjalle tomaattikastiketta, päälle levyjä ja sitten taas tomaattikastiketta ja vasta sitten juustokastiketta ja näin jatketaan eteenpäin. Päälimmäiseksi juustokastiketta sekä haluttaessa juustoraastetta.



Raastetta ei kannata laittaa turhan paljon ettei pinta tule liian kovaksi.



Uunissa 200 astetta puolisen tuntia.

Valmiista jauhelihaversiosta ei tullut kuvaa kun isolla porukalla katosi hyvin nopeasti :) mutta tässä soijaversio (juustoraastetta minimaalisesti kun tytär ei oikein välitä):




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti