Taas jäi kaurapuuroa reilusti yli ja pitihän se käyttää ettei hukkaan mene.
Puurossa vettä, maitoa, suolaa, kaurahiutaleita.
Lisäksi:
14g kuivahiivaa (2lidlin pussia á 7g)
kurpitsan- ja chian siemeniä
tattarijauhoja
vehnäjauhoja
oliiviöljyä
suolaa
hunajaa
Määriä en laskeskellut vaan ripauttelin joukkoon sitä sun tätä. Tärkeintä on vaivata taikinaan kunnon sitko vaikka jäisikin löysäksi. Öljy sekaan loppuvaiheessa. Löysän taikinan voin upottaa vaikka vuokaan niin pitää muotonsa uunissa. Taikinan annetaan nousta 30-60 minuuttia, pyöritellään leiviksi, tehdään mahdolliset viillot ja annetaan vielä nousta noin 30-40 minuuttia. Ei kannata kiirehtiä, muuten leipä vain halkeilee uunissa.
Mikäli haluaa päälle siemeniä leipä pitää voidella. Itse voitelin hunajavedellä.
Uunissa 250 astetta15 minuuttia, asteet 175 ja vielä 25 minuuttia. Pohjalle voi halutessa laittaa vesiastian niin saa vesihöyryn avulla rapean pinnan.
Aivan ihana rapea kuori ja pehmeä sisus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti