24.8.2016

Pitsaa pitsaa enemmän pitsaa!

Meillä oli varsinainen "pitsaviikonloppu" kun tein kolmena päivänä pitsaa. Tarkoitus oli tehdä erityisesti kasvispitsaa pakkaseen, jotta yläasteen aloittaneella tyttärellä on evästä, jonka voi vain napata aamulla mukaan. Päivät tuppaa olemaan jo pitkiä ja nälkä kova iltapäivällä.

Pohjassa  vettä, vehnä-, ohra- ja ruisjauhoja, hiivaa ja suolaa. En mitannut määriä kun tein taikinaakin parina päivänä isoja satseja. Saa olla melko löysää ja jauhotetaan kunnolla kun kaulitaan. Tein taikinan edellisenä päivänä valmiiksi ja laitoin jääkaappiin. Sitä on todella kätevä käsitellä kylmänä. Myös  pienten pitsojen pohjat on kätevä tehdä valmiiksi jääkaappiin, laittaa vaan leivinpaperia väliin etteivät tartu toisiinsa. Käytin suurisuista juomalasia apuna jotta sain näppärästi tasaisia pyöreitä pitsoja. Kylmänä todella hyvä käsitellä.

Tomaattikastikkeessa kuullotettua sipulia (1kpl) ja basilikaa 4-8 lehteä,  paseerattua tomaattia 500g, 3 valkosipulinkynttä, hunajaa, suolaa, mustapippurirouhetta.  Keitellään jonkin aikaa ja soseutetaan sauvasekoittimella. Katso että astia on korkeareunainen ettei roisku. Tomaattikastike kannattaa levittää pitsan päälle esim. pullasudilla.

Alla olevissa kasvitpitsoissa on:

vasemmalla: tomaattikastike, pala mozzarellaa, vihreää pestoa, kirsikkatomaattia puolitettuna sekä ripaus emmental -juustoraastettta.

Uuni 200 astetta 10 minuuttia.

oikealla: pannulla paistettua wokkisekoitusta, pestoa, ananaspala sekä emmental -juustoraastetta. 
Ja lapset tykkää!

Ps. nappasin pitsat pakkasesta kuvaamista varten, siitä johtuu hileisyys.


Isoa pitsaa olen esikypsentänyt 200 asteessa 10 minuuttia.

Täytteenä vasemmalla puolella  paistettua ja hyvin maustettua jauhelihaa + sipulia, kirsikkatomaattia, oreganoa sekä goudaraastetta. Oikealla paistettuja marinoituja broilerin fileesuikaleita jotka "löysin" pakkasesta, fetaa, ananasta, oreganoa sekä goudaraastetta.

Uunissa 30 minuuttia (pellillinen).


Alapuolella toinen jauhelihapitsa ennen uunia. Kirsikkatomaattien sijaan isoja tomaattiviipaleita kauttaaltaan. Pohjaa niin ikään esikypsennetty ja tämä pyöreä pitsa oli uunissa sen lisäksi 20 minuuttia. 
Kaikista pitsoista ei tullut kuvia räpsittyä mutta paljon niitä tuli tehtyä ja vähän sentään riitti pakkaseenkin :D. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti