Omppupiirakkaa tänään siis. Ihan perustaikina eli ei gluteeniton eikä maidoton eikä edes vähälaktoosinen :). Omenat loppuivat kesken ja laitoin loppuosaan puolukoita, joita sopivasti tänään mies kävi poimimassa.
4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
100g sulatettua voita (tai margariinia)
5 omenaa (minulla vain 4 ja loppui kesken), sokeria, kanelia
Esivalmistelut: sulata voi, yhdistä jauhot ja leivinjauhe,mittaa maito valmiiksi. Mikäli kuorit omenat valmiiksi laita ne kylmään veteen etteivät tummu. Kotimaiset omenat voi laittaa kuorineenkin. Itselläni tarjousomppuja, muistaakseni Puolasta. Poista siemenkota ja siivuta ohuiksi.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää jauhot ja maito vuorotellen koko ajan sekoittaen. Lopuksi voisula. Kaada taikina pellille ja tasoita pinta.
Lado omenasiivut taikinan päälle ja ripottele lopuksi päälle sokeria sekä kanelia. Itselläni tosiaan omenat loppuivat kesken ja käytin puolukkaa. Päälle ripottelin sokeria. Vaniljasokeria oli myös tarkoitus laittaa mutta unohtui..
Uuni 225 astetta ja 15 minuuttia. Ei kovin nätti mutta hyvältä maistui :). Tässä tosiaan voi käyttää muitakin marjoja, esim. mustikoilla tosi hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti