31.8.2016

Ruskea kastike lihapullille

Eilen tein lihapullat ja tänään on kastikkeen vuoro. Ne voi tarjota erilläänkin, mutta meillä on kotona tapana lykätä lihapullat kastikkeen joukkoon :).

Jauhoja ja voita 50%/50% ruskistetaan pannulla. Kuumaa vettä joukkoon kun jauhot ovat ruskistuneet. Vettä sen mukaan miten paksua kastikkeesta haluaa, itse laitoin 50g sekä voita että jauhoja jolloin vettä noin reilu puoli litraa. Mausteena käytin 1rkl lihaliemijauhetta (vastaa noin yhtä kuutiota) ja  mustapippurirouhetta. Keitellään vartin verran ja lisätään joukkoon lihapullat. Keitellään vielä kymmenisen minuuttia. Lopuksi lorautin joukkoon vielä desin verran ruokakermaa. Maku kannattaa tarkastaa ja lisätä tarvittaessa suolaa. Tarjoillaan perunoiden tai perunamuusin kera. Myös puolukkahillo sopii kaveriksi.
Itse keittelin aamulla perunoita tulevaa perunasalaattia varten ja niistä riitti myös kastikkeen kanssa syötäväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti