Lihapulliin tällä kertaa naudan jauhelihaa vaikka useimmiten käytössä sika-nauta.
Jauheliha 1kg
1 iso sipuli silputtuna
2 munaa
n. 1dl korppujauhoja (voi sekoittaa nesteeseen (vesi, maito, kerma. Tai esim. kermaviiliin)
mausteina maustepippuri ja suola riittävät näihin lihapulliin, muolempia noin 4tl. Maustepippuria voi laittaa reilumminkin koska sehän ei oikeasti ole pippuri kts. Laitoin vielä pari ripausta mustapippurirouhetta.
Kaikki aineet sekaisin kunnolla ja tarkistetaan maku (paista pieni klöntti taikinaa pannulla tai mikrossa). Pyöritellään kostein käsin suht. tasakokoisiksi pulliksi.
Parhaat pullat tulee kun paistaa valurautapannulla öljy-voiseoksessa keskilämmöllä 3-4min/puoli. Painoin pullia aavistuksen littaniksi, näin kypsyvät tasaisemmin molemmin puolin.
En lisännyt korppujauhoihin ollenkaan nestettä. Pullista tuli sopivan kiinteitä kastiketta varten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti