Paistettu lohi, appelsiinisalsa ja hasselbackan perunat
Kalttaa 2 tomaattia (https://fi.wikipedia.org/wiki/Kalttaus), leikkaa lohkoiksi, poista siemenet, ja paloittele pieneksi.
Fileoi 2 appelsiinia ja 1 sitruuna. Paloittele.
Pilko ½ punasipulia mahdollisimman pieneksi.
Poista siemenet ja hienonna 1 chili.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta (loraus öljyä, hunajaa, suolaa).
Anna maustua jääkaapissa.
Lohifilee
öljy (+voi)
Suola, mustapippuri
Leikkaa lohifilee sopiviksi paloiksi tarjoilutavasta
riippuen. Alkuruokana 70-90g ja pääruokana n. 150g. Ripottele nahattomalle
puolelle suolaa ja mustapippruria. Paista öljyssä (tai voi-öjyseoksessa) nahkapuoli alaspäin, kunnes
lohi on lähes kypsä ja nahka rapsakka. Käännä ja ota vielä paistopinta toiselle
puolelle.
Tarjoa lohi appelsiinisalsan kanssa alkuruokana tai esim. riisin
tai perunalisäkkeen kanssa pääruokana. Meillä tällä kertaa hasselbackan perunoita. Kasvissyöjälle soijaleike lohen tilalla.
Täältä mm. löytyy kaikenlaisia ideoita perunaruokiin: http://www.keittotaito.com/perunaruoat.html
Appelsiinin fileointi. Sitruuna samaan tapaan.
Kalan paistaminen. Nahkapuoli alaspäin n. 7 minuuttia ja toisinpäin 2-3 minuuttia.
Valmis ateria soijaleikkeillä.
Soijaleikkeen ohjeistus kadonnut matkan varrella joten laitanpa uusiksi:
1 osa tummaa soijarouhetta, 2 osaa vettä ja kasvisliemikuutio keitellään kattilassa viitisen minuuttia. Korppujauhot turvotetaan nesteessä (kerma, maito, vesikin käy) ja sekoitetaan joukkoon. Siemeniä tai rouhittuja pähkinöitä 3-4 rkl, itse laitoin chiaa ja paahdettuja auringonkukansiemeniä. Pilkoin ylimääräisenä joukkoon myös palan paprikaa, tyttö kun siitä niin tykkää. Sitten vielä maustetaan suolalla ja pippurilla, sekoitetaan joukkoon pari munaa ja reilu satsi tuoretta persiljaa. Itse otin pakkasesta kun sitä on reilusti vielä. Eipä massaan sekoitettuna eroa tuoreesta.
Paistetaan (lettupannulla) keskilämmöllä 5 minuuttia/puoli.
Valmis ateria kalalla. Vähän sotkuinen kun oli jo kiire syömään 😌.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti