1.3.2016

Kaalia, maksaa, soijaa..

Tänään olen suorastaan ahkeroinut ja tuli sellainen ihana adrenaliini mukaan toimintaan mitä aina huomaa kaivanneensa kun sen taas kokee. Minä niin nautin kiireestä ja toiminnasta kun teen ruokaa ja haaveissa onkin alan työpaikan lisäksi itselle suurempi keittiö, jossa mahtuu hääräämään ja levittäytymään paljon paremmin ;).

Sitten ruokiin.  Ensin valmistin broilerista soosin etteivät vaan unohdu jääkaappiin kun viimeinen käyttöpäivä oli jo käsillä. Teen usein kookosmaitoon tämän kastikkeen, mutta tällä kertaa käytin ihan perus 15% ruokakermaa ja pikkasen creme fraichea.

Ainesosat:

Broilerin (ohuita) fileitä
Valkokaalia puolikas
Sipulia 3
Paprikaa (oli vaan vähän jäljellä joten sillä mentiin)
Yksikyntinen valkosipuli (tai 4-5 kynttä)
Chiliä maun mukaan (itse käytin jauhetta kun ei ollut tuoretta)
Ruokakermaa 4-5dl
(creme fraichea)
Ananasta (otin purkista, neljä rinkulaa ja 1/2 liemestä)
Loraus sitruunamehua (tai esim. valkoviinietikkaa)
Suolaa
Öljyä paistamiseen




  1.  Pilko kaali ja paista öljyssä n.10 minuuttia,
    lisää sipuli, paprika ja chili (mikäli käytät tuoretta), paista vielä hetki ja kaada toiseen astiaan 
  2. TAI aloita broilerin fileillä eli leikkaa siivuiksi, paista kevyesti, mausta suolalla+mustapippurilla ja lisää sitten kaaliseos (chili) + pilkottu valkosipuli. Itse aloitin kaalilla, jotta sain kasvissyöjän osuuden erilleen ennen broilerin lisäämistä. 
  3. Mikäli aloitit kaalilla paista broilerit kevyesti ja mausta suolalla+mustapippurilla. Lisää joukkoon kaali-sipuli-paprikaseos, pilkottu valkosipuli sekä mahdollinen chili.

 4. Lisää joukkoon ruokakerma sekä sitruunamehu tai valkoviinietikka sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Käyttäessäsi chilijauhetta tai -kastiketta nyt on hyvä hetki lisätä sekin.


5. Anna hautua 20-30 minuuttia.
6. Sammuta levy ja lisää vasta siinä vaiheessa pilkottu ananas sekä mahdollinen mehu. Myös creme fraichen voi lisätä ihan lopuksi vaikka itse tällä kertaa lisäsin sen jo aiemmin :).
Tarjoa esim. riisin tai ohran kanssa.


Kasvisversiossa soijarouhetta sekä punaisia linssejä. Laiton joukkoon myös yhden maitoon sekoitetun kananmunan, kippasin vuokaan, juustoraastetta päälle ja uuniin hetkeksi. Sitten grillivastuksen alle kunnes juusto on ruskistunut.






Samalla kun valmistin tämän päivän ruokia tein myös maksalaatikkoa pakkaseen. Muutama päivä sitten pakastinta sulattaessani "löysin" joulusta yli jääneen jauhetun possun maksan ja pakkohan se oli käyttää ettei unohdu. Tällä kertaa otin jopa muutaman kuvan :D.

Käytin riisin sijaan ohraa.
Vettä noin litra, ohraa pari desiä, keitetään kypsäksi. Sekoitetaan kananmuna noin puoleen litraan maitoa ja lisätään puuron joukkoon kuin myös öljyssä kuullotetut pari silputtua sipulia. Vielä rusinoita, jauhettua maksaa n. 400g, siirappia maun mukaan (itse laitoin puolisen desiä) sekä mausteet. Suolaa, pippureita, meiramia.. Sekoitetaan hyvin ja kaadetaan voideltuihin vuokiin. Päälle haluttaessa voinokareita. Viimeksi en laittanut, nyt laitoin. Uuniin 175 asteeseen n. 1,5 tuntia. Itselläni suurin vuoka puoli tuntia pidempään.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti