Illalla taasen innostuin tekemään suolaista piirakkaa. Ohjeesta tulee kaksi piirakkaa, joten annoksen voi tarvittaessa puolittaa. Uuni lämpiämään 225 asteeseen.
- Pohja:
200g voita
Piirakkapohja pistelty haarukalla, auttaa kypsymisessä. |
2tl leivinjauhetta
1,5tl suolaa
2dl kermaa
öljyä vuoan voiteluun
- Sekoita pehmään voihin jauho, leivinjauhe ja suola (taikinakoukut ovat tähän oikein hyvät).
- Lisää joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi.
- Painele voideltuun vuokaan kostutetuin sormin, myös reunoille.
- Pistele haarukalla.
- Paista uunissa 10min, valmista sillä välin täyte.
- Kasvistäyte
1 punainen paprika pilkottuna
puolikas purjo halkaistuna, huuhdeltuna ja suikaloituna
pakastepinaattia 3 palaa sulatettuna
pakastemaissia, voi laittaa jäisenä
kirsikkatomaatteja puolitettuna
2-3 dl juustoraastetta
3 munaa
1,5 dl maustamatonta jogurttia (tai kermaviiliä, rahkaa...)
mustapippurirouhetta, 1,5tl suolaa, loraus hunajaa
- Pekoni-kasvistäyte
puolikas purjo halkaistuna, huuhdeltuna ja suikaloituna
1 sipuli kuullotettuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
pakastepinaattia 3 palaa sulatettuna
kirsikkatomaatteja puolitettuna
paketillinen pekonia (150g) suikaloituna, raakana
(voi toki laittaa enemmänkin, itse käytin valmiina olevia raaka-aineita)
2-3dl juustoraastetta
3 munaa
2-3 dl maustamatona jogurttia (tai kermaviiliä, rahkaa..)
2tl suolaa, mustapippurirouhetta, loraus hunajaa
Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle.
Laita puolitetut kirsikkatomaatit päälle.
Kypsennä kasvispiirakkaa n.15 minuuttia ja pekonipiirakkaa 20-25 minuuttia (täytettä enemmän).
Piirakat ovat hyvin samanl tyylisiä, mutta laitoin täytteet kuitenkin erikseen kun erojakin on. Kasvispiirakan täytemäärä tosin oli parempi, joskus vähemmän on parempi :).
Kasvispiirakka valmiina
Pekonipiirakka valmiina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti