26.1.2017

Tomaattinen jauhelihakastike

Tämä kastike on luontaisesti gluteeniton sekä maidoton. Tosin tyttären leipomisvimman vuoksi pitäisi allergisille mainita "saattaa sisältää vehnäjauhoja" 😁. Pöllytti näet meidän halpissähkövatkaimella kiitettävästi jauhoja muffinsseja tehdessään.

Ison satsin tein jälleen ja osa meni kasvisruoaksi, jauhelihan sijaan soijarouhetta. Todella helppoa kun soijan voi vain kipata joukkoon, ei tarvitse turvottaa tms.

Eli käytin tähän satsiin 5 purkkia tomaattimurskaa (taisi olla 420g/purkki). 
Jauhelihaa kilon verran
sipulia maun mukaan, itse laitoin kolme isoa.

Silppua sipuli ja laita miedolle lämmölle öljyyn kuullottumaan. Yrttejä voi lisätä heti joukkoon. Laitoin tuoretta basilikaa, rosmariinia, timjamia sekä kokonaisen chilin, yksikyntisen valkosipulin sekä kanelitangon. Ai ai mitkä tuoksut...



Kuullota n. 15 minuuttia ja lisää tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä ja tyhjennä myös ne kattilaan.
Anna muhia kaikessa rauhassa.



Mausta vielä suolalla ja pippurilla sekä taita tomaatin kitkeryys hunajalla (tai sokerilla). Makeutta saa lisätä melko reilustikin. 
Suolan määrä jäi melko epäselväksi kun lisäilin maistelujen välillä. Kokeilemalla siis selviää, mutta melko reilusti saa laittaa koska määrä sen verran suuri. Karkeasti arvioiden ainakin 5 tl.
Käristä ja mausta jauheliha ja lisää tomaattikastikkeeseen. Mikäli tarvitset kasvisruokaa siirrä osa kastikkeesta eri kattilaan ennen jauhelihan lisäämistä. 
Keittele jonkin aikaa, tarkista vielä maku ja kastike on valmis. Keitin noin tunnin verran yhteensä ja lisäsin vettä vielä loppuvaiheessa jonkin verran. 


Tarjoile esim. pastan tai riisin kanssa. Käy myös oivallisesti tortilloihin. (Parmesan) juustoraastetta vielä päällä ja kylläpä maistuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti