19.1.2017

"Vohveli" vihanneksilla

Käytin iltapalalla edellisen päivän vohvelitaikinan terveellisemmällä tavalla ja laitoin joukkoon vihanneksia. Täytteet jo pannulle eli ei erillistä täytettä. Paistoin pakkasesta kukkakaalia, babyporkkanaa sekä tuoretta paprikaa ja sipulia. 

Taikina:

4dl maitoa
4dl vichyä/kivennäisvettä
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 tl suolaa
(ripaus sokeria)
Voita/öljyä paistamiseen

Sekoita leivinjauhe, suola sekä mahd. sokeri vehnäjauhoihin ja vatkaa maitoon.  Lisää munat ja sekoita ne rikki. Älä vatkaa. Lopuksi vichy/kivennäisvesi varovasti sekoittaen. Paista vohvelipannulla öljyssä tai paistinpannulla voissa tai öljyssä.

Ja sitten jatkojalostukseen 😊. Vihannesten lisäksi käytin juustoraastetta sekä persiljasilppua.

Paistoin pakastevihanneksia pannulla keskilämmöllä niin että sulivat, lisäsin tuoreet ja paistoin vielä hetken.

Vihannekset sivuun ja pannu vohvelikäyttöön eli voita pannulle (edelleen keskilämpö), odetaan että lakkaa kuplimasta ja taikinaa perään keskikokoinen kauhallinen. Ei kannata tehdä liian isoja ettei hajoa käännettäessä. Taikina päälle ripotellaan haluttua täytettä:
(vihannesten lisäksi laitoin meille lihansyöjille myös tonnikalaa)



 Annetaan paistua 2,5 minuuttia. Leivinjauheen ansiosta taikina kohoaa kivasti vihannesten tasolle. 
Käännetään ja ripotellaan päälle juustoraastetta. Antaa paistua noin 2 minuuttia ja on valmis. Minuutiksi voi laittaa kannen päälle niin juusto sulaa varmemmin. Tarjolle laitettaessa päälle voi ripotella persiljasilppua.



Tytöt tykkäsi näistä TODELLA paljon.

Nämä on vähän blinityyppisiä ja joku ihana tahna sopii tosi hyvin sekä mäti, savulohi, punasipuli, smetana, ranskankerma.. silloin ei tietenkään laiteta täytteitä joukkoon vaan paistetaan pelkkä taikina ja täytteet on sitten erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti