11.2.2017

Kinuskitäytekakku

Vaniljasoosi:

2,5 dl kuohukermaa
2 keltuaista
1 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä 
2 tl vaniljasokeria
kermavaahtoa

Kuumenna kiehuviksi kerma, keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys koko ajan sekoittaen. Älä päästä kiehumaan.

Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri sekä vähän kermavaahtoa.

Kinuski:

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Keitä kunnes sakenee, koko ajan vahtien ja sekoitellen.

Alussa

Lopussa

 Kannattaa välillä tipauttaa lusikan kärjellä pieni tippa kylmään veteen. Valmis kinuski kovettuu heti täysin. Kinuskikissalla on hyvät ohjeet. Oma kinuskini meni vähän liian kovaksi ja kakkua oli vaikea leikata. Seuraavalla kerralla parempi onni.

Täytä valmiiksi viipaloitu kakkupohja:

Kostutus maidolla, mehulla, limsalla, vichyllä tms. Itse käytin maitoa. Pullasuti on oivallinen apuväline. Muista kostuttaa myös kansipala.

Ensimmäiseen väliin laitoin vaniljasoosin sekä banaania viipaloituna ja toiseen vadelma-mustikkahilloa reilusti sekä kermavaahtoa. Paino päälle ja jääkaappiin tekeytymään.

Keitä kinuski ja levitä kakun päälle kuumana. Nopeus on valttia, koska kinuski jähmettyy todella nopeasti. Pursota reunat haluamallasi tavalla. Meikäläiselle tuli todella kiire tällä kertaa aikaisen yllätysvieraan vuoksi, joten kakku on todella kaukana täydellisestä. Oli kuitenkin hyvän makuinen. 



Kakun voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi pursotuksia lukuunottamatta. Olisin itsekin tehnyt mikäli neiti "enmäosaapäättää" olisi osannut päättää 😁.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti