16.2.2017

Salamipasta

Olisin mieluusti käyttänyt pepperonia, mutta kaupassa ei ollut joten tällä mennään.

1 iso sipuli
öljyä
2 purkkia tomaattimurskaa (á 400-500g)
1 punainen chili
100g salamia 
ananasta
hunajaa
rosmariinia, timjamia, mustapirppuria, 
(tarvittaessa suolaa)

raakaa pastaa 500g

Kuullota silputtu sipuli öljyssä miedolla lämmöllä rosmariinin ja timjamin kanssa. Mikäli käytät tuoreita yrttejä ota timjamista vain lehdet.

Lisää joukkoon tomaattimurska, siistitty ja silputtu chili sekä pippuri ja anna hautua kymmenisen minuuttia.

Laita suolalla maustettu vesi (1-1,5l) kuumenemaan pastaa varten ja laita pasta kiehumaan samaan aikaan seuraavan vaiheen kanssa eli kun lisäät salamin. Keitä pasta puolikypsäksi ajoittaen kypsyyden samaan aikaan kastikkeen valmistumisen kanssa. Käytin pennepastaa, johon tuo kastike kivasti menee sisälle 😋.

Lisää salami. Itse laitoin puolikkaina, mutta voi pilkkoa pienemmiksi  tai laittaa kokonaisina mikäli pienehköjä. 
Hauduta vielä jonkun aikaa, lisää pilkottu ananas, hunajaa sekä halutessasi suolaa. Itse en suolaa lisännyt, mutta hunajaa melko reilusti taittamaan tomaatin kitkeryyttä. Ananas makeuttaa jonkin verran muttei tarpeeksi.



Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen ja tarjoile heti. Päälle esim. parmesaanilastuja ja lisäksi raikasta salaattia. 

Tässä vielä tuoreen ananaksen käsittelystä. Eli leikkaa päät pois ja pystyasennossa ylhäältä alas kuoret pois. Kastikkeeseen käytin  1/5 ja loput paloittelin ja laitoin viileäkaappiin. Kova keskiosa tuosta menee hukkaan eli sen ympäriltä kaikki talteen. 


Tämä pasta kun oli 11v tyttärelle liian tulista niin tein hänelle tonnikalapastaa. Muuten samaan tyyliin, mutta laitoin siis tonnikalaa salamin tilalle ja lisäksi porkkanaraastetta. Ja pastakin ihan huomaamatta vaihtui fusilliin. Kypsyys aivan täydellinen eli ei raaka mutta ei myöskään ällölöllö 😀.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti