8.2.2017

Pulled pork

eli nyhtöpossua, revittyä possua:

2,5 kg possunniskaa tai -lapaa
1 rkl chilimaustetta
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 dl fariinisokeria
1-2 tl suolaa

Mausteseosta voi säätää oman maun mukaan. Itse laitoin reiluja lusikallisia. Esim. savuaromiset mausteet sopivat erinomaisesti.

Sekoita mausteet ja sivele lihaan joka puolelle. Kiedo kelmu ympärille tai laita kannelliseen astiaan. Anna maustua seuraavaan päivään tai ainakin 10-12 tuntia. Itse maustoin 13:30 ja uuniin ennen nukkumaanmenoa niin seuraavana aamuna valmista.  Lihan kannattaa antaa olla huoneenlämmössä tunnin verran ennen uuniin laittamista sekä mikäli on hereillä niin laittaa jossakin vaiheessa kansi tai folio päälle. Tämä meni turhan tummaksi kun nukuin onnellisesti aamuun asti kunnes lihamittari piippasi 😆.


Kypsennetään uunissa 150 asteessa. Uunin pohjalle kannattaa laittaa vesiastia ettei liha pääse kuivumaan.
 Aikaa kuluu reilusti, monen monta tuntia.  Mittarin näyttäessä 93 astetta on liha ylikypsää eli saa haarukalla helposti revittyä.


Voi käyttää mihin vaan haluaa; hampurilaisiin, tortilloihin, leivän päälle, perunoiden ja kastikkeen kanssa.. itse ripottelin aavistuksen suolaa päälle mutta sehän on vaan makukysymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti