Oma versio jääkaapin sisällön mukaan:
2 reilun kokoista sipulia
2 paprikaa
2 kesäkurpitsaa (munakoisoa ei ollut)
Laitoinpa kaksi kesäporkkanaakin väriä tuomaan ;).
2 chiliä siivutettuna
1 yksikyntinen valkosipuli halkaistuna ja siivutettuna (tai n. 6 kynttä)
Reilusti tuoretta basilikaa silputtuna
n. 1kg tomaattimurskaa
Mustapippuria myllystä, suolaa n. (1)-2tl
Hunajaa n. 2 rkl
Öljyä kuullotukseen
Lohko vihannekset reilun kokoisiksi. Kuullota sipuleita kuumassa öljyssä padassa/kattilassa.
Lisää muut vihannekset ja yrtit. Jatka kuullotusta jonkin aikaa. Kaada joukkoon tomaattimurska, mausta.
Hauduta hiljalleen n. 30 minuuttia, tarkista maku ja tarjoa kera tuoreen patongin. Käy loistavasti esim. lihan lisukkeeksi
(meillä pippurista possun sisäfileetä pannulla paistettuna, päällä hunajanoro). Lisäksi padan joukkoon voi lisätä fetaa, mozzarellaa, raejuusto jne. Maku vain paranee kun saa seistä jonkin aikaa, esim. seuraavaan päivään.
(meillä pippurista possun sisäfileetä pannulla paistettuna, päällä hunajanoro). Lisäksi padan joukkoon voi lisätä fetaa, mozzarellaa, raejuusto jne. Maku vain paranee kun saa seistä jonkin aikaa, esim. seuraavaan päivään.
Kasvissyöjällä soijapihvejä. Joukossa kananmunaa, kaurahiutaleita, suolaa, pippuria, rosmariinia. Paistetaan öljyssä miedolla lämmöllä 5min/puoli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti