24.8.2017

Sämpylöitä ja kaurakeksejä välipalaksi

Ostin viime viikolla monitoimikoneen, vihdoinkin! Pakko tietysti testaillakin ja tänään tein sillä sämpylätaikinan. Joukossa mysliä, kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja. Puoleen litraan käsenlämpöistä vettä kuivahiivaa 2 pussia.  Lisäksi pari tl suolaa, loraus hunajaa ja oliiviöljyä puolisen desiä. Vaivaa taikina hyvin ja anna nousta puoli tuntia-tunti. Pyörittele sämpylät ja anna levähtää vielä vartti. Ei liian kauaa ettei lässähdä. Paistetaan 200 asteessa 12-14 minuuttia.



Kaurakeksit

100g margariinia
2dl sokeria
4dl kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoja (vaihtoehtona gluteenitonta/voi jättää poiskin)
2tl leivinjauhetta
2 munaa

Sulata margariini kattilassa. Lisää joukkoon muut aineet (voi sekoittaa valmiiksi keskenään). Lusikoi pellille leivinpaperin päälle. Kerrallla kannattaa paistaa noin 6kpl yhden ruokalusikallisen kokoisia keksejä, koska ne leviävät TODELLA paljon. Itse laitoin keskikokoiselle pellille neljä reilua lusikallista. Paistetaan 200 asteessa pieniä 6-7 minuuttia ja isoja 8 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti