24.5.2017

Omena-kaurapaistos

Pikapikaa väkersin paistoksen kun omenat alkoivat olla siinä kunnossa, että muuten pian mädäntyvät. Niitä ei myöskään ollut kuin kolme kun yksi oli jo pilalla. Yleensä laitan 5-7 omenaa koosta riippuen. No kauraa kuitenkin ihan reilusti kun on niin hyvää 😋.

5-6 omenaa
100g voita (tai margariinia)
1 dl sokeria
kanelia

Kuori ja viipaloi omenat. 
Lado voideltuun vuokaan. 
Lisää päälle sokeria mikäli omenat ovat kovin happamia. 
Lisäksi kanelia.



Sulata voi, lisää joukkoon kaurahiutaleet ja sekoita. 
Lisää myös sokeri ja halutessasi kanelia. Myös vaniljasokeri käy kanelin sijaan.
Kaada omanaviipaleiden päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Sammuta uuni ja anna olla jälkilämmössä toise 10 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä
ja omenat pehmenneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti