3.5.2017

Perunarieskat

Ylijääneestä, muutaman päivän vanhasta perunamuusista näppärä tehdä perunariekoja.

Uuni lämpenemään 275 asteeseen.

3dl muusia
1 muna
1 tl suolaa
2-3 dl ohrajauhoja (vehnäkin käy)

Sekoita muusin joukkoon muna ja suola. Lisää jauhot niin, että taikinasta tulee sopivan pehmeää. Älä vaivaa.

Painele haluamasi kokoisia rieskoja pellille jauhoisin käsin ja pistele haarukalla. 



Paista n. 8 minuuttia kunnes pintaan muodostuu tummia läikkiä.

Lisänä (ihan vaan meikäläiselle ylääisessä yksinäisyydessä) vihanneksia mitä nyt sattui kaapista löytymään eli ensin pannulle päätyi porkkanaa, sitten kesäkurpitsaa. Molempiin kunnon paistopinta. Seuraavaksi paprikaa ja lopuksi vielä hyvin pestyä purjoa sekä purkista ananasta ja aurinkokuivattua tomaattia. 


Mautettu mustapippurilla, hunajalla, balsamicolla ja suolalla. Nam!


Nuo paistetut vihannekset ovat sellaisia, mitkä valmistuvat kävevästi myös grillissä paistoalustan päällä .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti