13.5.2016

Possun ulkofilettä ja kesäkurpitsaa

Reilu kolme kiloa ulkofilettä ja siitä sitten kaikenlaista hyvää tarkoitus laittaa. Lähinnä pihvejä, mutta 1/4 meni suolaveteen  ja pintamausteen kera uuniin.



Tässä toinen filee kokonaisena. Ensin poistetaan ihrat/kalvot mahdollisimman terävällä veitsellä  ja leikataan kahteen osaan.




6% suola eli vettä 500ml ja suolaa 30g. Tämä määrä sopiva puolikkaalle. Käytiin karkeaa merisuolaa. Kylmään noin vuorokaudeksi.



Marinadin aineksia. Tein kolme eri marinadia, joista yksi kesäkurpitsalle. Kaikissa on kylläkin omenamehua kun ei oikein muutakaan nestettä ollut.


Kesäkurpitsan marinadissa öljyä, omenamehua, sweet chili kastiketta, basilikaa, rosmariinia, valkosipulia, ripaus kanelia, pippureita ja soijakastiketta.Chilin jätin pois kun ei meidän kasvissyöjä tykkää.

 Sekoitetaan ja laitetaan pussiin kesäkurpitsasiivujen kanssa. Kannattaa laittaa pussi veteen niin, että suuaukko vain jää näkyviin. Tällä tavalla ilma poistuu parhaiten, marinadi vaikuttaa mahdollisimman tiiviisti eikä sitä tarvita niin paljoa.


Sama juttu lihan kanssa.

Olen leikannut saksilla viillot pihvin joka reunaan. Näin estetään pihvin reunojen "käpristyminen" paistettaessa.



Marinadi 1:
Öljyä, omenamehua, rosmariinia, mustapippurirouhetta, roseepippureita kokonaisena, valkosipulia, sweet chili soosia, soijakastiketta ja reilusti punaista chiliä.

Marinadi2:
Öljyä, omenamehua, rosmariinia, tuoretta basilikaa, puolikas chili, sinappia, hunajaa, tippa valkoviinietikkaa.

Nämä ihan omia marinadeja, katsotaan mitä tulee :).

Marinadi2


Marinadi1 sekä lihat tungettuna pussiin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti