22.5.2016

Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu

1l piimää
75g  hiivaa 
(tai 2 pss kuivahiivaa)
3dl siirappia
3dl kaljamaltaita
3dl vehnäleseitä
3dl ruisjauhoja
1rkl suolaa
n. 1l vehnäjauhoja

Lämmitä piimä  kädenlämpöiseksi (42 asteiseksi)  ja liuota hiiva. Lisää siirappi, maltaat, ruisjauhot, leseet ja suola. Sekoita.  Vaivaa lopuksi joukkoon vehnäjauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi, joten jauhojen määrää kannattaa tarkkailla. Itse laitoin n. 9dl.

Anna nousta tunnin verran liinan alla. Jaa taikina kolmeen 1,5l voideltuun vuokaan ja anna nousta kaksinkertaiseksi.




Paista 175 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Sivelemällä pintaan siirappivedellä saat pintaan ihanan kuoren. Anna jäähtyä hetki ja ota pois vuoasta.

Tässä jo kelmutettuna valmiit leivät. Säilyvät pitkään hyvinä ja voi myös pakastaa.


Maisteltu on ja hyväksi todettu :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti