19.5.2016

Raparperibritakakku

Pikakakkuna raparperibrita oman pihan raparpereista. Tylsän näköinen päältä kun ei ollut koristeita, mutta todella ihanan makuinen. EMMAN nimipäivän kunniaksi.

Raparperihilloke:
5dl raparperia kuorittuna ja paloiteltuna
2rkl vettä
0,5dl sokeria
Keitä 10 minuuttia. Jäähdytä.

Pohja:
150g voita
1,5dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1,5dl maitoa
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset koko ajan sekoittaen. Sekoita jauhot ja kardemumma keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Marenki:
4 valkuaista
2dl sokeria
Vatkaa valkuaisia ja lisää sokeria pikkuhiljaa. Marengin tulee olla kovaa ja kiiltävää.

Levitä taikina voidellulle leivinpaperille ja lusikoi marenki päälle. Paista 175 asteessa 25 minuuttia.


Kermavaahto:

Vatkaa 4dl kuohukermaa, lisää sokeria makusi mukaan (n. 1rkl)  ja vaniljasokeria 2tl. Kermasta ei kannata tehdä kauhean makeaa, koska kakku itsessään on niin makea.

Leikkaa kakku kahteen osaan ja nosta toinen tarjoiluastialle. Levitä päälle raparperihilloke ja puolet kermavaahdosta. Nosta päälle toinen puoli pohjasta ja levitä päälle loput kermavaahdot. Koristele esim. tuoreilla marjoilla. Meillä nyt nomparelleja kun oltiin epävirallisia ja tyttö halusi siihen "jotain":).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti