Tässä kokonaismäärät. Osa meni kasvisversioon.
1,5kg pastaa raakana
* Keitetään al dente (esim. tämänkin pastan ohjeessa luki 7-9 minuuttia ja itse keitin 5-6 minuuttia. Jatkaa kypsymistään vielä vaikka vesi on kaadettu pois).
* Valutetaan. Ei tarvitse huuhdella, mutta sekaan on hyvä laittaa öljyä, jotta pysyvät irtonaisina jäähtyessään.
1 kurkku pilkottuna
4 punasipulia silputtuna
400g kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 purkki säilykepersikkaa pilkottuna (hetken mielijohteesta :)
3 purkkia tonnikalapaloja öljyssä, valutettuna
tillisilppua reilusti
(kasvisversioon laitoin persiljasilppua ja tonnikalan sijaan paistettua grillijuustoa)
Kastike:
350g smetanaa
350g majoneesia
* eli siis suunnilleen 50/50
mustapippuria, hunajaa, sitruunamehua, suolaa.. Makua voi muutella sen mukaan haluaako makeampaa vai hapokkaampaa vai suolaisempaa vai.. :).
Majoneesi:
2 keltuaista
1-2rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sinappia
3dl ruokaöljyä
* vatkataan 1-2 minuuttia ja koostumuksen paksuuntuessa lisätään öljy pikkuhiljaa. Mikäli majoneesi tuntuu liian paksulta joukkoon voi laittaa jotain nestettä, esim. mehua tai vichyä. Itse lisäsin vähän sitruunamehua ja hunajaa.
Sekoitetaan kaikki aineet keskenään. Kannattaa sekoittaa käsin tällainen suuri määrä. Vinyylihanskat ovat oivalliset tähän tarkoitukseen.
Todella hyvä ja ruokaisa salaatti! Meinasin lisätä joukkoon vielä murennettua fetaa muttei sitten kaivannutkaan sitä, joten feta säästyi muuhun käyttöön.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti