Pohja:
300g tummaa suklaata
50g kasvimargariinia (tai voita jollei tarvitse olla maidoton)
2 keltuaista
3 valkuaista
0,5 dl sokeria
0,5tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
100g tummaa suklaata
0,5 dl kermaa
15g kasvimargariinia (tai voita jollei tarvitse olla maidoton)
Sulatetaan suklaa ja margariini vesihauteessa.
(mikrokin käy, mutta ole tarkkana!)
Valkuaiset kannattaa vaahdottaa tässä vaiheessa niin ei tarvitse pestä vatkainkoukkuja välillä.
Eli valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vaahdotetaan keltuaiset ja sokeri.
Yhdistetään jäähtynyt suklaaseos keltuais-sokeriseokseen ja lisätään leivinjauhe hyvin sekoittaen/vatkaten.
Nostellaan valkuaisvaahto joukkoon varovasti.
Kaadetaan taikina leivinpaperille sopivan kokoiseen vuokaan. Itselläni 26*26 vuoka oli aika lailla liian suuri ja piirakasta tuli sen vuoksi melko ohut.
Paistetaan 180 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Kuorrute:
Kiehautetaan kerma kattilassa, otetaan pois levyltä ja lisätään suklaa ja margariini. Annetaan sulaa hyvin sekoittaen ja levitetään piirakan päälle. Jäähtyneenä kannattaa nostaa kylmään kovettumaan. Nättejä paloja saa leikattua kuumaan veteen kastetulla ja kuivatulla terävällä veitsellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti