Sienimäisen kakkupohjasta tekee joukkoon lisätty kiehuva vesi. Tulee todella kuohkea pohja ja tasainen pinta.
Uuni lämpenemään 200 asteeseen.
4 munaa
2dl sokeria
-vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi
1 dl kiehuvaa vettä. Lisää vähän kerrallaan samalla vatkaten
3 dl vehnäjauhoja (jos haluat suklaakakkupohjan laita 2,5dl jauhoja ja 0,5dl tummaa kaakaota)
1-2tl leivinjauhetta
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi, nuolimen avulla varovasti käännellen. ÄLÄ siis vatkaa enää.
Kaada halkaisijaltaan 24cm, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Itse laitan pohjalle leivinpaperin jotta on helpompi saada irti irtopohjavuoasta.
Paista 200 asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota vuoasta. Kakkupohjan voi tehdä hyvissä ajoin ja vaikka pakastaa. Itse täytän kakun huomenna perjantaina ja koristelen lauantaina. Tarkat ohjeet olen saanut millainen kakun pitää olla 11v synttäreillä ;).
Tein myös gluteenittoman kakkupohjan tällä samalla ohjeella. Vehnäjauhojen tilalla 1,5dl gluteenitonta jauhoseosta ja 1,5dl perunajauhoa. Vuoan jauhotus öljyllä ja perunajauholla.
Irtosi muuten vuoasta paljon paremmin kuin korppuhauhotetusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti