Jospa taas välillä kirjoittelen jotakin ettei täysin unohdu :).
Jäänyt blogin kirjoittaminen kaiken tohinan keskellä; ollut lasten kevätjuhlia ja kesäloman eka viikko mennyt hujauksessa lomailuun "tottumiseen", käynyt paljon vieraita ja on grillattu ym ym. :).
Pitkästä aikaa tuli ostettua kokonainen broileri tuoreena ja maustamattomana. Päätin sitten keittää sen ja käyttää myöhemmin keittoon ja/tai salaattiin. Liemi talteen sillä siitä tulee todella hyvä pohja keittoon tai kastikkeeseen. Sen voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Pese broileri ja laita viiden litran kattilaan. Kaada päälle kylmää vettä niin että broileri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja poista vaahto reikäkauhalla (onnistuu myös tavallisella kauhalla).
Tässä kaikki liemeen tulevat aineet, jotka voi lisätä vaahdon poistamisen jälkeen:
Eli siis porkkanaa, kourallinen tuoretta basilikaa, iso valkosipuli pilkottuna (yksikyntinen), 3-4 laakerinlehteä, sipulia/kevätsipulia pilkottuna, 10 mustapippuria ja 10 roseepippuria. Suolaa noin ruokalusikallinen.
Keitä kypsäksi noin 50-60 minuuttia.
Siivilöi liemi talteen.
Broileri on hyvää ihan sellaisenaankin esim. uusien pottujen kanssa.
Täytyypi joskus kokeilla - kiitti ohjeesta! :)
VastaaPoistaOlepas hyvä ja kannattaa kyllä kokeilla :).
Poista