Tämän fileen halkaisin ja marinoin + paistoin kokonaisena. Kokoa oli joku 700-800g. Halkaisin pituussuunnassa niin, että halkaisematonta osaa oli noin lihan paksuuden verran. Voi halkaista myös poikittain niin tulee leveä pihvi. Jos filee on kovin iso niin kannattaakin poikittain. Suurimmat ihrat voi poistaa muttei kaikkia kannata niin tulee mehevämpi.
Marinadiin kannattaa laittaa jo edellisenä päivänä. Tällä kertaa marinadi sisälsi:
coca colaa pari desiä
reilusti sweet chili kastiketta
chilijauhetta (kun ei ollut tuoretta)
Kokonainen yksikyntinen valkosipuli siivutettuna
Rosmariinia (tuoretta jos mahd.)
mustapippuria
loraus öljyä
loraus balsamicoa
Kaikki vaan sekaisin ja liha marinotumaan. Lihaa voi vähän nuijia mureammaksi, itsellä unohtui kun ei ole nuijaa. Esim. kaulin käy hyvin tähän hommaan. Liha kannattaa laittaa pussiin nuijimisen ajaksi niin ei sotke.
Grillissä sitten kypsäksi (puolisen tuntia tai alle) ja valella voi marinadilla vielä. Suolaus myös grillissä, molemmin puolin. Tummuudesta huolimatta todella hyvää eikä maistunut yhtään palaneelta. Vähän ylikypsää teiniongelmien vietyä huomion, mutta nam nam kuitenkin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti