Kuvassa oleva salaatti on jo kerran tuunattua, koska tein tyttärelle kasvisversion, josta ei kuitenkaan tykännyt joten yhdistin tonnikalasalaattiin. Kasvisversion erot: tonnikalan sijaan kikherneitä ja fetan sijasta raejuustoa. No tässä ne yhdistettyinä ja lisäsin myös purkin tonnikalaa ja tuoretta tilliä.
Ainesosat:
- pennepasta (keitetty al dente) kannattaa sekoittaa kypsän pastan joukkoon öljyä etteivät jymähdä toisiinsa kiinni. Itse keitin pastan jo edellisenä päivänä valmiiksi ja laitoin kylmään.
- punasipulia silputtuna
- kurkkua pienittynä
- purjon valkoista osaa puolitettuna, hyvin pestynä ja silputtuna
- kirsikkatomaatteja puolitettuina
- tuoretta tilliä reilusti, pieneksi silputtuna
- jotain makeaa eli tässä persikkaa kuutioituna, käy myös esim. viinirypäleet, ananas jne.
- fetaa murskattuna tai kuutioina
- tonnikalaa öljyssä. Kaada öljyt eri astiaan ja sekoita mausteet joukkoon. Rypsi-/oliiviöljyä voi myös lisätä joukkoon. Mausteina tällä kertaa vain mustapippurirouhe ja suola sekä lorautin joukkoon myös sitruunamehua ja hunajaa.
Sekoita aluksi pastan joukkoon kurkut, sipulit, tonnikala ja öljyseos. Lopuksi feta, tilli ja kirsikkatomaatit. Kannattaa sekoittaa käsin nostellen etteivän tomaatit hajoa
Kuten kuvasta näkyy niin joukossa lisäksi kasvisversion pavut, raejuusto jne.
Todella hyvä lisuke esim. grilliruoalle. Me syötiin pelkästään juustosämpylän kera. Sämpylä kaupan valikoimista eli ei tällä kertaa itseleivottua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti