17.2.2016

Kinkkupasteijat

Tänään tuli tehtyä kinkkupasteijoita ja räpsittyä suunnilleen joka vaiheesta kuviakin. Käytin Kartanon savupalvikinkkua ja joulusta jääneitä torttutaikinalevyjä. Riisi ja munat on hyvä keittää jo etukäteen niin ei tarvitse odotella.

Täyte:

250g kinkkua kuutioituna
iso sipuli
2 keitettyä kananmunaa
100g sulatejuustoa (maustettua tai maustamatonta)
3dl keitettyä riisiä
mausteita
(esim. mustapippuri, persilja, basilika, timjami..)
suolaa oman maun mukaan


Sipulit kuullotetaan öljy-voisekoksessa ja lisäksi laitoin joukkoon reilusti pakastettua persiljaa, koska käytin maustamatonta tuorejuustoa.


Tuorejuusto joukkoon sulamaan. Nostetaan pannu sivuun.


Sekoitetaan riisi, sipuli-tuorejuusto, munat, kinkkukuutiot ja mausteet.


Valmis täyte.

Lisätään noin ruokalusikallinen täytettä, kostutetaan reunat ja painellaan huolellisesti kiinni.


Voidellaan kananmunalla ja koristeeksi esim. siemeniä tai juustoa. Itse laitoin chiasiemeniä. Ekaan pellilliseen kokeilin pellavansiemeniä mutta chia sopi paremmin.


Valmista! 
Siemenetön on meidän kasvissyöjän muna-riisipasteija, joka sisältää ainoastaan kananmunaa, riisipuuroa, tilliä ja ripauksen suolaa.






Täytettä jäi vielä reilusti, joten pitää käyttää se huomenna. Teen varmaan jonkinlaisen piirakan tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti