26.2.2016

Hernekeittoa

Piti kuitenkin ottaa kuvia mein hernerokasta :D.

herneitä kilo
 jauhlihaa 700g
 sipulia kolme pientä
porkkanaa 4 tai 5.
vettä lisäilin välillä joten ei tullut mitattua. 
(keittoa yhteensä ennen jauhelihan lisäämistä 5 litraa, joten siitä voi vähän päätellä. Lopulta sen kuitenkin jokainen päättää ihan itse miten paksusta keitosta itse pitää)

Herneitä liotin n. 12 tuntia ja haudutin nelisen tuntia. Tykkään pitkään haudutetusta keitosta ja ehti uintireissun aikana sopivasti muhia. Kotiin tullessa laitoin joukkoon pilkotut porkkat, otin kasvissyöjän osuuden eri kattilaan ja sitten lisäsin paistetun ja maustetun jauhelihan ja keittelin vielä puolisen tuntia. Lopuksi vielä suolan tarkistus.


Valmis keitto



Soijaversio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti