18.2.2016

Lasagne

Torstain "kunniaksi" lasagnea kunnon satsi. On perjantain ja lauantain ruokalistat sitten valmiina niin ei tarvitse niitä miettiä kun siivotaan ja tulee yövieraita yms.

Lasagnen ohje tällä kertaa:

Tomaattikastike:
4 sipulia pilkottuna
3 porkkanaa raastettuna
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 4-5 kynttä)
(chiliä)
timjamia
1 purkki tomaattimurskaa (500g)
2 purkkia paseerattua tomaattia (1000g)
(hunajaa tai sokeria taittamaan tomaattia)

- Kuullotetaan sipulit, porkkanat (timjami) miedolla lämmöllä öljyssä 5-10 minuuttia.

- Lisätään joukkoon tomaattimurska, paseerattu tomaatti ja annetaan hautua pitkään.

Tässä vaiheessa otin pienen osan erilleen ennen jauhelihan lisäämistä.

Jauhelihaa 1kg
- Paistetaan ilman rasvaa. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Lisätään tomaattikastikkeeseen ja annetaan hautua edelleen niin kauan että juustokastike on tehty.

Juustokastike:
voita 100g
vehnäjauhoja 100g
maitoa
juustoa

- Paistetaan  voi ja jauhot miedolla lämmöllä, ei ruskisteta
- lisätään maito ja annetaan kuumentua koko ajan sekoittaen. Itse lämmitin maitoa valmiiksi mikrossa. Arvio 1,5 litraa, koska lisäsin tarpeen mukaan enkä mitannut tarkkaan. Lisätään juustoa maun mukaan, annetaan sulaa ja lopuksi maustetaan suolalla (n. 2tl) ja mustapippurilla.

Ladotaan voideltuun vuokaan vuorotellen tomaattikastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä niin, että ensimmäiseksi tomaattikastiketta, sitten levyt, taas tomaattikastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Viimeisen levykerroksen päälle juustokastiketta ja lopuksi vielä vähän juustoraastetta.

Paistetaan 200 asteisen uunin keskitasolla n. puoli tuntia. Tein neljään pieneen foliovuokaan kasvislasagnea ja lihaversiota kahteen keskikokoiseen foliovuokaan ja yhteen isoon lasivuokaan. Iso luonnollisestikin vähän pidempään uunissa ja loppuvaiheessa peitin foliolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti