- 800g broilerin jauhelihaa
- 1 pieni sipuli (tai puolet isosta) silputtuna
- 3 rkl korppujauhoja
- 1dl kermaa/creme fraichea /smetanaa/maustamatonta jogurttia/kermaviiliä /vettä.. (itse laitoin creme fraichea ja lorauksen ruokakermaa notkistamaan)
- n. 4 tl suolaa, mustapippuria, kurkumaa, currya, rakuunaa
- 1 muna
- (ruohosipulia)
- Vehnäjauhoja ja ruisjauhoja (50/50) leivitykseen. Myös ripauksen suolaa voi lisätä jauhojen joukkoon.
- Öljyä ja voita paistamiseen.
- Vaivaa jauhelihat tasaiseksi massaksi.
- Sekoita korppujauhot ja mausteet kermaan tms. Anna turvota hetki. Mausteita kannattaa laittaa reilusti jotta tulee makua. Cyrryn voi jättää pois jollei tykkää. Kurkumalla tulee kiva väri.
- Lisää muuta aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Tarkista maku kypsentämällä pieni pulla esim. mikrossa ja lisää tarvittaessa mausteita. ÄLÄ maista raakaa broileria!
- Pyörittele kostein käsin (itse käytän vinyylihansikkaita) sopivan kokoisiksi pyöryköiksi ja käytä kauttaaltaan jauhoseoksessa. Pyörykät on tehdä kostutetulle leivinpaperilla ja pyöritellä kaikki sitten samalla kertaa jauhoissa.
- Paista pannulla öljyssä (ja voissa) keskilämmöllä kypsiksi, noin 8 minuuttia tai vastaavasti uunissa 200 astetta ja n. 20 minuuttia. Koko ratkaisee kuitenkin lopullisen kypsymisajan.
Hanskojen käyttö voi tuntua aluksi omituiselta, mutta kun ostaa sopivan kokoisia hanskoja niihin tottuu äkkiä. Eikä niitä tarvitse vaihtaa välillä vaan käsiä voi pestä normaaliin tapaan. Itse tein kaikki pullat valmiiksi asti ja vasta sitten otin hanskat pois. Muihin raaka-aineisiin en kuitenkaan koske kuin käsittelen raakaa broileria.
Helppo muuntaa gluteenittomaksi: jauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella tai halutessa jättää kokonaan pois. Myös laktoosittomana tai maidottomana.
Helppo muuntaa gluteenittomaksi: jauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella tai halutessa jättää kokonaan pois. Myös laktoosittomana tai maidottomana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti